Kincsmosás - 100 éves teknőben

Igazi élmény gyerekeknek. Eredeti kerekes kútból csordogáló patakocska, ami egy 100 éves teknőbe folyik, Gyerekek a régi Dunai aranymosókhoz hasonlóan, kézzel, szitában saját maguk mossák ki a kincseket. Kapsz egy kincses zsákot, amely homokkal van megtöltve, de sok izgalmas kincset rejt magába. Különböző ásványokat, csiszolt köveket, gyöngyöket kagylókat, érméket. Ha sikerült kimosni, akkor egy marék kincsnek a büszke tulajdonosa lehetsz.

Mesélő körhinta

Saját készítésű népi kosárhinta, ami régi vásárok hangulatát idézi vissza. A hinta kézi hajtású, 4-5 perc menetidővel, ami alatt a gyerekek meséket, és zenét hallgathatnak.

Népi játékok gyűjteménye

Különböző tájegységekről összegyűjtött játékok, amiket lemásoltunk, és megcsináltuk, eredeti állapotára, illetve kicsit átalakítva, átformázva. Tárházunkban kb. 25 fajta játékkal rendelkezünk.

Laci betyár csúzlizdája

Titokzatos, a régmúlt vásári bábjátékok világát felidéző csúzlizda, amiben magyar népmesei bábok mozognak. A saját készítésű csúzlinkkal kell a figurákra lőni gesztenyével. Megtanítjuk a gyerekeket célozni, lőni, és biztonságosan kezelni. Ez által maradandó örök sikerélményt szeretnénk nyújtani.

Íjásztatás

Hagyományos magyar íjásztatás, bábúra, táblára, oktatóval, aki megtanítja a gyerekeket a helyes fogásra, célzásra, és az íjászat alapjaira. Emellett lehetőség nyílik, mókás fotókat készíteni.

Betyár Próba

Különböző népi játékok sikeres teljesítése során, a gyerekek oklevelet kapnak, és tiszteletbeli betyárnak fogadjuk.

Arcfestés

Az arcfestés kedvelt és nagyon népszerű kiegészítője gyermek rendezvényeknek, felpezsdíti a hangulatot, színesebbé teszi a rendezvényeket. A felnőttek is előszeretettel vetik alá magukat egy-egy kép megalkotásának. Legfőképp bálokon, farsangokon, szilveszteri és Halloween partikon és sportrendezvényeken a legnépszerűbbek ebben a körben. Minden megfestett munka kézzel készül ezért nincs két egyforma festmény. A művészi kreativitás és képzelőerő alkalmazásával készülnek.
Egyszerű egy kis szappanos vízzel könnyedén lemosható festékek, bőrbarát ezért nincs semmiféle egészségkárosító hatásuk.

Csillámtetoválás

Meglehetősen új, de annál inkább kedveltebb festészet a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt. A festést követően, akár tíz napig is megmarad , nyugodtan lehet vele vízbe menni, nem ázik le olyan könnyen. A csillámfesték egy speciális bőrragasztó bekenésével kezdődik, majd utána kozmetikai csillámpor felvitele következik. A felhasznált anyagok bőrbarátok, garantáltan allergiamentesek, nem okoznak bőrirritációt. Száradási ideje kb. 2-3 perc alatt megtörténik.

A csillogó minta több napig fennmarad, vízbe is lehet vele menni, erős dörzsöléssel távolítható csak el a bőrről. Az izzadság sem árt neki, így nyugodtan ugráló várazhatnak, nem éri baj az alkotást.
Felnőttek körében is igen közkedvelt, esküvőkre, jeles alkalmakra, akár egy kialakult kellemetlen heget vagy régi tetoválást is el lehet vele fedni egy-egy alkalomra.